Direktlänk till inlägg 4 februari 2013

Barnförsäkringar för olycksfall samt sjukdom - Därför kan de vara en bra ide

Av Peter Hansson - 4 februari 2013 10:24

Som de flesta föräldrar känner till, har barn en viss försäkring när de är i skolan eller på dagis, men detta försäkringsskydd har vissa allvarliga brister, som man som förälder bör känna till. Dessa brister är dessutom anledningen till att så många föräldrar idag väljer att skaffa extra barnförsäkringar för olycksfall och sjukdom. I denna artikel kommer vi att kort berätta lite om de brister som det allmänna försäkringsskyddet för barn har, samt om vad man får om man tecknar en barnförsäkring istället för att bara förlita sig på det allmänna försäkringsskyddet, så att var och en kan avgöra om en barnförsäkring för olycksfall samt sjukdom passar dem eller inte.


Vad har det allmänna försäkringsskyddet för brister?
Den största bristen är att barnen endast är försäkrade när de är på dagis eller i skolan, och inte på fritiden. Men givetvis kan olyckor även hända på fritiden, och då har man alltså inte alls samma skydd för barnet. En annan brist är att det allmänna försäkringsskyddet endast täcker olyckor, och inte sjukdomar. Men ofta är det just sjukdomar som leder till bestående men, eller andra extra kostnader, som man då skulle önska att man hade en försäkring som kunde hjälpa till med. 


En sak som också kan räknas som en brist är att allt försäkringsskydd som barnen har upphör så fort barnet fyller 18 år. Då är det nämligen tänkt att barnet själv ska kunna försäkra sig, men givetvis finns det en hel del 18-åringar som inte har möjlighet eller intresse av att göra detta. Många barnförsäkringar för olycksfall samt sjukdom gäller dock betydligt längre än till 18 års ålder.


Alla dessa brister kan dock åtgärdas just med de speciella barnförsäkringarna som allt fler försäkringsbolag idag erbjuder. De gäller nämligen dygnet runt, även för sjukdomar och är framtagna just för att dessa luckor ska täppas igen. 


Vidare behöver inte heller dessa barnförsäkringar bli så dyra som en del tror, utan det går även att hitta något billigare barnförsäkringar, lite beroende på vilket försäkringsbolag man vänder sig till. Tänk dock på att ett billigare pris på en barnförsäkring i vissa fall även kan leda till att försäkringsskyddet har någon begränsning, så kolla alltid upp vad exakt det är du får för dina pengar innan du tecknar barnförsäkringar!

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Peter Hansson - 15 februari 2013 14:01

Hos If kan du välja mellan två olika försäkringar, beroende på vad du är i behov av.Stor villaförsäkring är den första. Det är en kombinerad försäkring för dig, dina tillhörigheter och din villa. Den innehåller allt som If:s grundläggande villa- och ...

Av Peter Hansson - 15 januari 2013 10:17

En hemförsäkring är en otroligt viktig försäkring, oavsett hur du bor, samt hur länge du tänkt ha ditt nuvarande boende. En hemförsäkring hjälper nämligen till att försäkra allt lösöre du har där hemma, som t.ex. möbler, maskiner, elektronik och så v...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards